Aardappelschotel uit de oven
Recept van Inge van der Wijden
Dag Asja,
Met zeer veel genoegen volgen wij De Levensstijl Methode. Ik heb het onderstaande recept bedacht en het past denk ik goed in De Levensstijl Methode.
Het smaakt ons bijzonder goed, hopelijk geldt dit ook voor anderen!
Ik wens iedereen die dit recept wil proberen veel genoegen en smakelijk eten toe.
Inge
Dag Asja,
Met zeer veel genoegen volgen wij De Levensstijl Methode. Ik heb het onderstaande recept bedacht en het past denk ik goed in De Levensstijl Methode.
Het smaakt ons bijzonder goed, hopelijk geldt dit ook voor anderen!
Ik wens iedereen die dit recept wil proberen veel genoegen en smakelijk eten toe.
Inge
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 gram aardappels- 500 gram pastinaak
- 1 grote ui
- olijfolie
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad
- verse koriander
- zeezout
Gerecht:
AardappelAantal personen:
Bereidingstijd:
Ca. 10 + 40 min oventijdBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en de pastinaken en snijd ze in ongeveer even dunne plakjes.
- Schil de ui en snijd deze in halve ringen. Rankschik de partjes aardappel, de schijfjes pastinaak en de ui in een ovenschaal.
- Strooi de kerrie, het zeezout en het komijnzaad eroverheen. Schenk er zo’n vijf eetlepels olijfolie overheen en schep het geheel goed om, zodat alle groenten bedekt zijn met de olie en de kruiden.
- Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten. Schep halverwege de baktijd de groenten nogmaals om.
- Houd de ovenschotel goed in de gaten, de aardappels en groenten mogen niet zwart kleuren. Mogelijk geldt voor jouw oven een andere tijd of temperatuur. Haal de schotel uit de oven en bestrooi deze met grof gesneden verse koriander.
- Serveer met een verse groentesalade. Het is lekker om ook voor de salade verse koriander te gebruiken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie