Amandelhavermout
Dit heerlijke recept is van DLM coach Inge van der Wijden.
BOODSCHAPPENLIJST
- 2 dl amandelmelk- 45 g havermout
- 45 g rozijnen, ongezwaveld
- 1 tl extra vergine kokosolie
- 30 g blanke amandelen, ongebrand en ongezouten
Gerecht:
Havermout + notenAantal personen:
Bereidingstijd:
8 minutenBereidingswijze
- Doe de amandelmelk in een pannetje en verwarm dit. Als je van wat dunnere havermoutpap houdt, doe er dan nog wat water bij. Voeg de havermout, de rozijnen en de kokosolie toe. Laat de havermout ongeveer 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Hak de amandelen en rooster ze in een droge koekenpan. Serveer de amandelhavermout met de geroosterde amandelen.
- Eet smakelijk!
Tips:
- Amandelmelk geeft een heerlijke amandelsmaak aan deze havermout, maar je kunt natuurlijk ook andere ongezoete plantaardige melk gebruiken (sojamelk, havermelk of kokosmelk bijvoorbeeld). Kies altijd voor een variant zonder toegevoegde suiker en zonder E-nummers.
- De rozijnen kun je ook weg laten of vervangen door moerbeien of gojibessen.
- De gehakte amandelen maken dit ontbijt heel erg voedzaam. Als je dit ontbijt voor 2 keer klaarmaakt, of je hebt iets over, dan kun je het prima af laten koelen en in de koelkast voor de volgende dag bewaren.
Nog meer lekkere DLM recepten vind je op de website van DLM coach Inge
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie