Ansjovissalade
Deze heerlijke salade is ideaal als maaltijdsalade. Wil je deze salade als bijgerecht bij je vismaaltijd maken, dan is dit recept geschikt voor 4 personen.
BOODSCHAPPENLIJST
- 1 blikje (45 g) ansjovis- 100 g groene asperges
- 125 g champignons
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
100 g veldsla of andere slamelange
- 35 g rucola
- 1 avocado
- 8 tomaatjes
- ½ komkommer
- 6 radijsjes
- versgemalen peper
Gerecht:
Groenten + VisAantal personen:
Bereidingstijd:
15 minBereidingswijze
- Snijd de harde stukken van de asperges af en kook ze heel kort. Spoel ze af met koud water zodat ze knapperig blijven.
- Schil de ui en snijd deze in halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft. Roerbak ze in de olijfolie tot de uien glazig zijn geworden. Voeg halverwege de sojasaus toe.
- Maak een salade van de rest van de groenten. Verdeel de salade over de borden. Verdeel er het ui-champignonmengsel overheen. Leg er de asperges en de ansjovis op. Bestrooi de salade met versgemalen peper.
Tips:
- Buiten het seizoen kun je asperges vervangen door sperziebonen, sugar snaps of peultjes.
- Ansjovis in olijfolie is een betere keuze.
- Deze salade kun je ook met gebakken vis maken. Vervang ansjovis door bijvoorbeeld gebakken tonijn of zalm.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie