Aspergesoep met dragon
Het aspergeseizoen is in volle gang. Tot eind juni kunnen we er lekker van genieten. Asperges zijn rijk aan vitaminen B-groep, vitamine C en mineralen, zoals calcium, magnesium, zink en ijzer. Ook zijn asperges rijk aan het aminozuur asparagine. Asparagine speelt een belangrijke rol bij de afbraak van gifstoffen in ons lichaam en zou daardoor een bloedzuiverende werking hebben.
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 g groene asperges- 200 g verse doperwten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 sjalot, gesnipperd
- 800 ml groentebouillon
- sojaroom
- 1 tl olijfolie
- 3 tl verse dragon + extra om te garneren
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Gerecht:
GroenteAantal personen:
Bereidingstijd:
30 minBereidingswijze
- Fruit de ui en de sjalot in de olie. Voeg de helft van de bouillon toe.
- Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Doe de asperges, doperwten en dragon in de bouillon met uien. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
- Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje sojaroom.
Tips
- Deze soep kun je als maaltijdsoep gebruiken en met volkorenbrood en salade combineren.
- Als je de soep als voorgerecht gebruikt, kun je als hoofdgerecht kiezen tussen vis, kip, kalkoen of een vegetarische schotel. Kortom, deze soep kun je met alles combineren.
Reacties
Yvette schreef op 30 juli 2019:
Al een paar keer deze soep gemaakt. Is erg lekker!
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie