Aspergesoep met dragon

Het aspergeseizoen is in volle gang. Tot eind juni kunnen we er lekker van genieten. Asperges zijn rijk aan vitaminen B-groep, vitamine C en mineralen, zoals calcium, magnesium, zink en ijzer. Ook zijn asperges rijk aan het aminozuur asparagine. Asparagine speelt een belangrijke rol bij de afbraak van gifstoffen in ons lichaam en zou daardoor een bloedzuiverende werking hebben.
Aspergesoep2

BOODSCHAPPENLIJST

- 500 g groene asperges
- 200 g verse doperwten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 sjalot, gesnipperd
- 800 ml groentebouillon
- sojaroom
- 1 tl olijfolie
- 3 tl verse dragon + extra om te garneren
- versgemalen zwarte peper
- zeezout

Gerecht:

Groente

Aantal personen:

Bereidingstijd:

30 min

Bereidingswijze

  • Fruit de ui en de sjalot in de olie. Voeg de helft van de bouillon toe.

  • Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Doe de asperges, doperwten en dragon in de bouillon met uien. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.

  • Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje sojaroom.

Tips

  • Deze soep kun je als maaltijdsoep gebruiken en met volkorenbrood en salade combineren.
  • Als je de soep als voorgerecht gebruikt, kun je als hoofdgerecht kiezen tussen vis, kip, kalkoen of een vegetarische schotel. Kortom, deze soep kun je met alles combineren.

 

ANDERE RECEPTEN:

Quinoa

Quinoa met tomatengroentesaus

bekijk dit recept
Zeeduivellamsoren

Gebakken zeeduivel

bekijk dit recept
Lunchsalade met basilicumspread

Lunchsalade met basilicumspread

bekijk dit recept

Reacties

Plaats een reactie