BBQ salade
Deze simpele salade is perfect voor bij de BBQ. Komkommers bestaan voor ongeveer 90% uit water en zijn een rijke bron van kalium. Dat houdt je natrium-kalium verhouding optimaal, compenseert het zoutgehalte van je BBQ-producten en lest je dorst op de beste manier.
BOODSCHAPPENLIJST
- 2 komkommers- 1 rode ui
- 40 g verse dille
- ½ limoen
- 1 el olijfolie extra virgine
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
Gerecht:
GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
10 minBereidingswijze
- Was en schil de komkommers. Biologische komkommers hoef je niet te schillen, alleen goed wassen. Snijd ze in de lengte door de helft en iedere helft in schijfjes.
- Schil de ui en snijd deze in dunne, halve ringen. Snijd de dille fijn.
- Meng alles door elkaar. Pers de limoen uit en voeg het sap samen met de olijfolie toe aan de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie