Boekweitpapje
Boekweit heeft veel voordelen voor de gezondheid en heeft een zeer hoge voedingswaarde. Het is rijk aan vitaminen B1, B6 en B11 (foliumzuur) en waardevolle mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Vooral het magnesiumgehalte is bijzonder hoog, maar liefst 150 mg per 100 g boekweit. Vitaminen B-groep en magnesium hebben een kalmerend effect op je zenuwstelstel. Als je veel stress ervaart, slecht slaapt of onrustig bent, dan is boekweit zeker een aanrader. Dit betekent niet dat je bakken vol boekweit moet gaan eten voor het slapengaan, maar door regelmatig ontbijt of avondeten met boekweit op je dagmenu te zetten, houd je het magnesiumniveau in je lichaam op peil.
Boekweit is rijk aan vezels en heeft daarom een zeer positief effect op je spijsvertering, met name op je darmen. Bij het regelmatig eten van boekweit treden er aanzienlijke verbeteringen in de stoelgang op.
Boekweit is rijk aan vezels en heeft daarom een zeer positief effect op je spijsvertering, met name op je darmen. Bij het regelmatig eten van boekweit treden er aanzienlijke verbeteringen in de stoelgang op.
BOODSCHAPPENLIJST
- 50 g boekweitvlokken- 250 ml kokend water
- 6 gedroogde pruimen
- 30 g rozijnen
- 2 el appelstroop
- 1 el ghee
- 1 snufje Hymalayazout
- 1 el hennepzaad
- 2 el rauwe cashewnoten
Gerecht:
BoekweitvlokkenAantal personen:
Bereidingstijd:
5 minBereidingswijze
- Snijd de gedroogde pruimen in kleine stukken. Leg ze samen met de boekweitvlokken en rozijnen in een klein pannetje.
- Voeg het kokende water en de appelstroop toe en breng het aan de kook. Laat het 3 minuten op een laag vuur staan. Voeg de ghee en het zout toe.
- Schep het papje in een kom en bestrooi met het hennepzaad en de cashewnoten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie