Bulgaarse komkommersoep
Deze simpele en frisse koude soep is in Bulgarije heel populair, vooral in de zomer. De soep is heel geschikt om tussendoor te eten en kan ook in een glas worden geserveerd.
BOODSCHAPPENLIJST
- 1 komkommer- 250 g yoghurt of biogarde
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein bosje dille
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
Gerecht:
Groenten + YoghurtAantal personen:
Bereidingstijd:
6 minBereidingswijze
- Snijd de komkommer in kleine blokjes. Als je een gladdere soep wilt, kun je de komkommer raspen.
- Pers de knoflook uit. Snijd de dille fijn.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en breng de soep op smaak met zout en peper. Als de soep te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen.
- In de zomer kun je de soep voor het serveren in de koelkast laten afkoelen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie