Erwtensoep met vegetarische balletjes

Perfect voor de wintermaanden! Maar ook heerlijk voor in de zomer.

Gisteren had ik weinig tijd om te koken en moest ik improviseren. Ik liep in een supermarkt en zag een vers kant-en-klaar pak met alle benodigde ingrediënten voor erwtensoep liggen. Je kunt deze ingrediënten voor je soep uiteraard ook los kopen. Thuis had ik in de koelkast biologische vegetarische balletjes liggen die ik een dag ervoor bij de natuurwinkel had gekocht. De vegetarische balletjes combineren perfect met de erwtensoep. Die kun je in de oven opwarmen of heel even bakken in de geklaarde boter (ghee) of kokosolie. Daarnaast heb ik verse salade gemaakt en een pakje groene asperges gestoomd. De maaltijd was geslaagd en iedereen heeft ervan genoten, zelfs mijn twee dochters die soms kritische eters zijn. De overgebleven soep kun je de volgende dag bij de lunch nemen. Eet smakelijk!
Erwtensoep

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 pakje spliterwten
- 1 grote winterpeen
- 1 ui
- ¼ knolselderij
- 1 prei
- 2 laurierblaadjes
- olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout

Gerecht:

Groente

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ca. 35 min

Bereidingswijze

  • Kook de spliterwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg halverwege het koken de laurierblaadjes erin.

  • Schil de knolselderij, de ui en de winterpeen. Snijd de knolselderij en de ui in blokjes. Rasp de winterpeen grof. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het zand af en snijd de prei in grove halveringen. Roerbak alle groenten in olijfolie.

  • Meng de groenten met de gekookte spliterwten en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat de soep nog een paar minuten sudderen.

 

ANDERE RECEPTEN:

Speltbrood

Volkoren speltbrood zonder gist

bekijk dit recept
Lunchsalade met basilicumspread

Lunchsalade met basilicumspread

bekijk dit recept
Groentewokmettempeh

Kleurrijke groentewok met tempeh en boekweit

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie