Gebakken zeeduivel

Lamsoren zijn zeegroenten. Ze smaken ziltig en passen daarom perfect bij visgerechten. Lamsoren zijn een rijke bron van mineralen zoals calcium en ijzer. Je kunt de lamsoren 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
Zeeduivellamsoren

BOODSCHAPPENLIJST

- 4 moten zeeduivel
- 300 g lamsoren
- 10 knoflook tenen
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout

Gerecht:

Vis + Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ca. 15

Bereidingswijze

  • Bestrooi de zeeduivelmoten met zout en peper. Doe een beetje olie in de koekenpan en bak de zeeduivelmoten van beide kanten gaar.

  • Snijd ondertussen de knoflooktenen klein en bak ze in de olie. Doe de lamsoren bij de knoflook. Bak even aan en verdeel de lamsoren op de borden.

  • Leg de zeeduivel er bovenop en garneer het met de gebakken knoflook.

Tips

  • in plaats van zeeduivelmoot kun je zalmmoot gebruiken
  • in plaats van lamsoren kun je spinazie of Chinese kool gebruiken

 

ANDERE RECEPTEN:

Pannenkoek

Pannenkoeken van havermout

bekijk dit recept
Gevulde courgette

Gevulde courgette

bekijk dit recept
Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie