Gebakken zeeduivel
Lamsoren zijn zeegroenten. Ze smaken ziltig en passen daarom perfect bij visgerechten. Lamsoren zijn een rijke bron van mineralen zoals calcium en ijzer. Je kunt de lamsoren 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
BOODSCHAPPENLIJST
- 4 moten zeeduivel- 300 g lamsoren
- 10 knoflook tenen
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Gerecht:
Vis + GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
Ca. 15Bereidingswijze
- Bestrooi de zeeduivelmoten met zout en peper. Doe een beetje olie in de koekenpan en bak de zeeduivelmoten van beide kanten gaar.
- Snijd ondertussen de knoflooktenen klein en bak ze in de olie. Doe de lamsoren bij de knoflook. Bak even aan en verdeel de lamsoren op de borden.
- Leg de zeeduivel er bovenop en garneer het met de gebakken knoflook.
Tips
- in plaats van zeeduivelmoot kun je zalmmoot gebruiken
- in plaats van lamsoren kun je spinazie of Chinese kool gebruiken
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie