Glutenvrije Tulband
Deze overheerlijke cake is glutenvrij en heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. Als je geen roomboter gebruikt, maar wel ghee of kokosolie, dan is het ook lactosevrij. Deze cake kun je in verschillende vormen maken. Ideaal als ontbijt of lunch. Geniet ervan!
BOODSCHAPPENLIJST
- 100 g kokossuiker- 6 el pure honing
- 200 g roomboter, ghee of kokosolie
- 4 eierdooiers
- 180 g boekweitmeel
- 1,5 tl baksoda
- 1,5 tl vanillepoeder
- 2 el sojamelk, zonder toevoegingen
Optioneel
- 1 el kokossuiker-poeder of kokosrasp om te bestuivenGerecht:
Gezond gebakAantal personen:
Bereidingstijd:
60 minBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in met olie.
- Klop de roomboter, de kokossuiker en de honing tot een romig geheel en klop vervolgens één voor één de eierdooiers erdoor. Voeg het meel en de baksoda toe en vouw ze erdoor.
- Meng het vanillepoeder met de sojamelk. Roer het mengsel door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de tulband ongeveer 50 minuten. Laat hem 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
- Als je de tulband extra feestelijk wil maken, bestuif hem met kokossuiker-poeder.
Meer recepten vind je in mijn boek Gezonde taarten
Reacties
Asja Tsachigova schreef op 26 mei 2016:
Hi Monique, ja zeker. Precies dezelfde hoeveelheid. Alleen is het dan niet glutenvrij.
Monique schreef op 26 mei 2016:
Hi Asja, Is het wel mogelijk om het te maken met volkoren speltmeel?
Asja Tsachigova schreef op 21 mei 2016:
Hoi Elly,
Dat kan, maar hij valt dan uit elkaar.
Elly schreef op 21 mei 2016:
Hoi Asja,
Is het ook mogelijk om de tulband met amandelmeel I.p.v. boekweitmeel te bakken?
Elly
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie