Hollandse pompoensoep
Niets is lekkerder dan een heerlijke pompoensoep. Helemaal nu de herfst is aangebroken en pompoenen overal te krijgen zijn!
BOODSCHAPPENLIJST
- 1 pompoen- 1 ui
- 3 el olijfolie
- 3 knoflooktenen
- 1 zoete aardappel
- 1 liter groentebouillon, gekookt
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- peterselie
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout
Gerecht:
Groente + AardappelAantal personen:
Bereidingstijd:
25 + 30 min ( Kooktijd )Bereidingswijze
- Snijd de pompoen door de helft en haal er de pitjes uit. Je houdt ongeveer 2 kilo vruchtvlees over. Is het minder, pas dan de hoeveelheid water aan. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter. Biologische pompoen hoef je niet te schillen.
- Schil de ui en de knoflook. Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook uit. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
- Leg de ui in een grote pan en bak deze glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook, pompoen, zoete aardappel, laurierblaadjes en tijm toe. Roer goed door en bak het even zachtjes.
- Voeg er de groentebouillon aan toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer een half uur op een laag vuur pruttelen. Haal er de laurierblaadjes en tijm uit en pureer de soep met een staafmixer.
- Breng het op smaak met zout en peper en serveer het met een scheutje haverroom of een schepje crème fraîche en een takje peterselie voor een heerlijke smaak!
Tip:
- Heerlijk met een paar sneeën geroosterd volkoren speltbrood. Met een verse groene salade erbij heb je een complete maaltijd. Voor de extra smaak kun je je broodjes besmeren met bruschetta of pesto. Enjoy!
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie