Kleurrijke groentewok met tempeh en boekweit
BOODSCHAPPENLIJST
Voor de wok
- 1 pak tempeh- 125 g champignons
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 2 bosuien
- 1 courgette
- 1½ paprika: rode, gele of oranje en groene (de helft van iedere)
- 10 kleine tomaatjes
- 4 el olijfolie
- 1 el gefermenteerde sojasaus
- zeezout & versgemalen peper
Voor de boekweit
- 300 g boekweit- 1 el olijfolie
- zeezout
Gerecht:
Tempeh + GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
30 minBereidingswijze
Het is aan te raden om de groenten in grote stukken te snijden zodat ze de voedingswaarde zo veel mogelijk behouden. Je hoeft niet per se alle kleuren paprika te gebruiken, maar het maakt je wokgerecht wel mooi kleurrijk. Eet smakelijk!
Boekweit
- Rooster de boekweit op een droge koekenpan tot de lichtbruine kleur. Spoel de boekweit af in een vergiet met hele dunne gaatjes zodat de boekweitkorrels niet doorheen kunnen.
- Schep de boekweit vanuit de verhit in een pannetje met een dubbele volume kokend water. Breng het gelijk op smaak met zeezout, voeg de olijfolie toe en laat de boekweit 15 minuten zachtjes koken onder gesloten deksel.
Wok
- Bereid eerst de groenten voor. Boen de champignons schoon. Schil de uien en snijd ze in grote stukken. Snijd de bosuien in grote stukken en de courgette in halve dikke plakken. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grote stukken.
- Snijd de tempeh in dunne reepjes en wok ze als eerste ongeveer 2 minuten in de olie in een wokpan. Schep de tempeh steeds om. Voeg alle groenten en de sojasaus toe en wok alles nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie