Koolsalade met zonnebloempitten
Deze heerlijke frisse salade kun je als lunch maken, maar ook als voorgerecht bij je avondeten. Ook voor tussendoor als je veel trek hebt is het ideaal.
BOODSCHAPPENLIJST
- ¼ spitskool- 2 grote vleestomaten
- ¼ venkel
- 15 g alfalfa
- 10 g verse koriander
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
Gerecht:
Groenten + ZonnebloempittenAantal personen:
Bereidingstijd:
5 minBereidingswijze
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op een middelmatig vuur tot ze lichtbruin zijn geworden. Schep ze steeds om zodat ze niet verbranden. Laat ze een paar minuten afkoelen.
- Snijd de spitskool en de koriander fijn. Snijd de venkel in blokjes en de tomaten in stukken. Meng alle groenten in een kom. Voeg de olie toe en maak de salade op smaak met zeezout en versgemalen peper.
- Schep de geroosterde zonnebloempitten over je salade heen en eet smakelijk!
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie