Linguine met citroen, champignons en tijm
Dit eenvoudige en lekkere pasta recept is snel gemaakt en daarom perfect als je niet veel tijd hebt om te koken.
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 g volkoren linguine rijst- of speltpasta- 225 g kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 citroen, schil en sap
- 4 takjes verse tijm, gestript
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 2 el sesamzaad
- 1 el Tamari (soja) saus
- 80 ml olijfolie
- 1/2 tl zeezout
- versgemalen zwarte peper
Gerecht:
GroenteAantal personen:
Bereidingstijd:
Ca. 20 minBereidingswijze
- Snijd de champignons en paprika fijn. Rasp de wortel. Wok ze samen met de knoflook in 40 ml olijfolie (de helft).
- Rasp de buitenkant van citroen. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap eruit. Gooi de witte buitenkant weg. Meng het citroensap en de rasp met de tijmblaadjes, overgebleven olijfolie, Tamari saus, versgemalen zwarte peper en zeezout in een grote kom. Voeg het mengsel toe aan de gewokte groenten en roer erdoor.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de pasta toe aan de gewokte groenten. Meng dit goed door elkaar. Serveer de pasta op borden en strooi er de gehakte peterselie en het sesamzaad overheen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie