Lunchsalade met basilicumspread

Dit heerlijke recept is gemaakt door de coach van De Levensstijl Methode Inge van der Wijden. Mijn hele gezin is dol op deze salade. Niet alleen voor de lunch, maar ook als rauwkost bij het diner is deze salade ideaal!
Lunchsalade met basilicumspread

BOODSCHAPPENLIJST

- stuk spitskool, ragfijn gesneden
- 1 witlof, fijn gesneden
- handvol snoeptomaatjes, gehalveerd
- grote pluk alfalfa
- 1 avocado, in stukjes
- 1 el pompoenpitten
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 volle eetlepel basilicumspread

Gerecht:

Groenten + Noten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

5 min

Bereidingswijze

  • Meng alles met elkaar en smullen maar!

  • Je kunt als je liever een dunnere dressing wenst wat water of citroensap aan de spread toevoegen. Een klein beetje olijfolie kan ook, maar pas op dat het niet teveel wordt, dan mengt het niet goed meer met de spread.

  • Variëren kan naar hartenlust met andere rauwkost of met de toevoeging van andere pitten en zaden of met (kort geroosterde) en gehakte rauwe en ongebrande noten. De pitten en zaden kun je overigens ook eerst kort roosteren in een droge
    koekenpan.
  • De spread kun je ook vervangen door een andere soort, er zijn diverse smaken verkrijgbaar. Deze is mijn persoonlijke favoriet.

spread

 

ANDERE RECEPTEN:

Gevulde courgette

Gevulde courgette

bekijk dit recept
Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept
hollandse pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie