Pittige broccolisoep
Op een koude winterse dag is niets lekkerder dan een kopje warme soep. Deze soep is ideaal als voorgerecht, maar ook perfect als maaltijdsoep met een snee geroosterd volkoren zuurdesem speltbrood.
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 g broccoli- 6 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 el sambal, suikervrij
- 4 el olijfolie extra virgine
- 1 liter groentebouillon
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
- 2 el amandelroom
Gerecht:
GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
20 minBereidingswijze
- Schil de uien en de knoflook en snijd deze in blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien en knoflook erin tot ze lichtbruin worden. Roer de sambal erdoor en fruit heel kort mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes. Voeg deze toe aan de bouillon en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer de amandelroom erdoor.
- Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Vergeet niet eerst te proeven, want als je bouillonpoeder of bouillonblokjes gebruikt, zit daar vaak ook al zout in.
Tips:
- Amandelroom kun je vervangen door een andere plantaardige room.
- Heb je geen suikervrije sambal, dan kun je 1 verse chilipeper gebruiken. Snijd de peper in kleine stukjes en fruit deze samen met de uien en knoflook.
- Als je nog niet gewend bent aan pittig eten, dan kun je 1 theelepel sambal gebruiken in plaats van 1 eetlepel.
Reacties
Margreet schreef op 14 maart 2017:
Extra virgine olijfolie is niet geschikt om te verhitten omdat er schadelijke stoffen vrij komen . Waarom dan nu wel?
Asja Tsachigova schreef op 14 maart 2017:
Margreet, het kookpunt van olijfolie is 300 graden, terwijl dat van water 100 graden is. Als je iets kort in de olie bakt, dan wordt dat kookpunt van 300 graden niet bereikt. Alleen als je de olie echt laat koken, bijvoorbeeld in de frituurpan. Dan ontstaan er schadelijke stoffen.
Belinda schreef op 16 november 2017:
Frituren doe je meestal rond de 180 graden, dus loop je geen risico.
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie