Quinoa met tomatengroentesaus
BOODSCHAPPENLIJST
Voor quinoa
- 250 g quinoa mix (wit en rood gemengd)- 50 g rode linzen
- 500 ml water
Voor de saus
- 1 aubergine- 1 ui, geschild
- 1 rode paprika,
- ¼ knol bloemkool, in roosjes
- 125 g taugé
- 125 g kastanjechampignons
- 100 g sperziebonen
- 1 winterpeen
- 1 glazen pot (ca. 750 g) bio-tomatensaus, suikervrij
- 80 ml olijfolie
- zeezout & versgemalen peper
Gerecht:
Quinoa + GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
30 minBereidingswijze
- Was de quinoa en de linzen. Breng het water aan de kook en voeg de gewassen quinoa en de linzen toe. Roer even door en kook ze met een deksel erop op een laag vuur 15 minuten. Laat het gerecht vervolgens nog ongeveer 10 minuten met een deksel erop buiten het vuur staan om het helemaal gaar te laten worden.
- Was ondertussen alle groenten en boen de kastanjechampignons schoon.
- Snijd de aubergine, de ui en de paprika in blokjes. Snijd de kastanjechampignons en de sperziebonen in vieren en de winterpeen in plakjes.
- Wok alle groenten in de olijfolie (zonder deze eerst te verhitten) op een middelgroot vuur in ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatensaus toe. Maak op smaak met zeezout en versgemalen peper. Laat het geheel op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Eet smakelijk!
Tips:
- vervang de groentesoort die je minder lekker vindt door je favoriete groentesoort
- quinoa kun je vervangen door zilvervliesrijst
- de overgebleven quinoa is heerlijk de volgende dag als ontbijt zowel koud als opgewarmd
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie