Spruitjes met knoflook en tomaat
Spruitjes bevatten veel vitamine C, veel meer dan sinaasappels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine B, foliumzuur, magnesium en kalium. Al deze vitaminen en mineralen versterken onder andere je immuunsysteem en je zenuwstelsel. Vooral ideaal in de winter wanneer je kwetsbaarder bent voor verkoudheid en griep.
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 g spruitjes- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 el ghee of olijfolie extra virgine
- 2 takjes rozemarijn
- 1/4 tl gemberpoeder
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout
Gerecht:
GroenteAantal personen:
Bereidingstijd:
15 minBereidingswijze
- Schil de ui en de knoflook. Snijd ze in blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes. Fruit eerst de ui glazig in de ghee of olie. Voeg de knoflook en de tomaten toe en bak ze circa 2 minuten mee.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Ris de rozemarijn. Voeg de spruitjes, rozemarijnblaadjes, gemberpoeder en 2 eetlepels kokend water toe het knoflook-tomaatmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel erop en laat het gerecht 8 minuten op een laag vuur stoven.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie