Tomatenomelet

Tomaten zijn een rijke bron van vitamine C en mineralen, zoals calcium en magnesium. Vitamine C is een sterk antioxidant dat ons immuunsysteem versterkt. Met een goede weerstand zijn we beter beschermd tegen verkoudheid en griep.
Omelet

BOODSCHAPPENLIJST

- 6 eieren
- 6 tomaten
- 5 lente-uien
- 1 bosje dille
- 1 tl paprikapoeder
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
- 1 el ghee

Gerecht:

Groenten + Eieren

Aantal personen:

Bereidingstijd:

12 min

Bereidingswijze

  • Was de tomaten, lente-uien en dille. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-uien in dunne ringen. Bak ze in de ghee in een koekenpan tot de tomaten zacht zijn geworden.

  • Snijd de dille fijn. Klop de eieren los. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de dille en de paprikapoeder toe. Giet het eiermengsel in de koekenpan bij de tomaten en lente-uien en roer alles goed door.

  • Doe de deksel erop en laat de eieren in 5 minuten gaar worden.

  • Je kunt de omelet dubbelvouwen als je wilt.

Tip:

  • Als je dat fijner vindt, kun je de tomaten eerst ontvellen door ze even in kokend water te dopen, maar dat is niet perse nodig.

 

ANDERE RECEPTEN:

Quinoa

Quinoa met tomatengroentesaus

bekijk dit recept
Pannenkoek

Pannenkoeken van havermout

bekijk dit recept
Speltbrood

Volkoren speltbrood zonder gist

bekijk dit recept

Reacties

  • Natural Answer schreef op 15 februari 2017:

    We hebben gisteren een heerlijke lunch gehad met deze omeletten. Echt een goede maaltijd om de rest van de dag door te komen.

Plaats een reactie