Walnotencake met dadels
Deze heerlijke cake is lactosevrij en glutenvrij en is een verleidelijke traktatie voor de notenliefhebbers. Hij is niet te zoet en is geschikt voor af en toe als ontbijt in plaats van ontbijtkoek. Proef en geniet!
BOODSCHAPPENLIJST
Voor het deeg
170 ml kokend water180 g dadels, ontpit en grofgehakt
4 el honing
80 g kokossuiker
100 g geklaarde boter, op kamertemperatuur
2 eierdooiers
100 g walnoten, in stukjes
225 g boekweitmeel
½ tl baksoda
Voor de decoratie
1 el honingGerecht:
Noten + BoekweitmeelAantal personen:
Bereidingstijd:
10 min + 60 min oventijdBereidingswijze
Cake
- Doe de dadels en 1 eetlepel honing in een kom en giet het kokende water eroverheen. Laat de dadels ongeveer 30 minuten weken en dan afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm (25 x 12 cm) in met olie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Klop de boter, de kokossuiker en de rest van de honing (3 eetlepels) tot een romig geheel en klop vervolgens de eierdooiers erdoor.
- Roer ⅔ van de walnoten, de baksoda en het meel erdoor. Voeg de dadels met het vocht aan dit mengsel toe en roer alles goed door.
- Schep het deeg in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de walnoten erover.
- Bak de cake ongeveer 1 uur. Laat de cake vervolgens 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm.
Finishing Touch
- Warm de eetlepel honing een beetje op en bestrijk er de bovenkant mee.
Recept uit het boek Gezonde taarten
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie