Zalm met pesto
Vis bevat naast onmisbare eiwitten ook essentiële vetten, waarvan de meeste onverzadigd. Ook is het rijk aan vitaminen zoals B12, waaraan veel mensen een tekort hebben, en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium en jodium.
BOODSCHAPPENLIJST
- 2 zalmfilets- 2 el pesto
- 200 g groene asperges
- 1 ui
- 8 kleine tomaatjes
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
Gerecht:
Aantal personen:
Bereidingstijd:
35 minBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de harde kant van de asperges af en was ze.
- Leg twee vellen bakpapier op het aanrecht of op tafel. Leg hier de asperges naast elkaar op, de helft op ieder vel papier.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de asperges. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met de pesto.
- Schil de ui en snijd deze in dunne repen. Snijd de tomaatjes door de helft.
- Leg eerst de ui op de zalmfilets en daarna de tomaatjes.
- Vouw het bakpapier dicht en leg beide pakketjes in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en bak de zalm 25 minuten.
Tip: groene asperges kun je buiten het seizoen of als afwisseling vervangen door sperziebonen. Sperziebonen kun je beter eerst 2 minuten koken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie