Zomerse krieltjessalade met gedroogde tomaten
Deze heerlijke en frisse salade is niet alleen perfect voor in de zomer, maar ook de hele periode van het jaar wanneer je verse krieltjes kan kopen.
BOODSCHAPPENLIJST
- 400 g verse krieltjes- 1 potje zongedroogde tomaatjes
- 1 koolrabi
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 handvol rucola
- 1 bosje peterselie
- 3 el bio haverroom of zuurroom
- 1 el suikervrije mosterd
- versgemalen peper
- Keltisch of Hymalayazout
Gerecht:
Aardappelen + GroentenAantal personen:
Bereidingstijd:
20 minBereidingswijze
- Was en kook de krieltjes met de schil beetgaar. Laat ze niet te gaar worden. Giet het water af en laat ze afkoelen. Als de krieltjes biologisch zijn, kun je ze ongeschild gebruiken. Liever niet, haal dan de schil eraf. Halveer de krieltjes.
- Haal de zongedroogde tomaatjes uit de pot.
- Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes. Schil de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de peterselie fijn.
- Meng alle groenten en de krieltjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Klop de mosterd door de haverroom of zuurroom en roer dit sausje door de salade. Als je zuurroom gebruikt, verdun het dan met een paar eetlepels koud water.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie